De levensduur van jouw batterij verlengen december 11, 2019 november 13, 2020 Barry
batterij

We zijn net lekker bezig op onze laptop, tablet of telefoon en ineens houdt de batterij ermee op. Vaak is dit gewoon een kwestie van opladen, maar in sommige gevallen is de volledige accu kapot. De werkzaamheden kunnen niet meer worden hervat en ook ben je niet meer bereikbaar voor de buitenwereld. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Maar hoe zorg je ervoor dat de accu’s en batterijen langer mee gaan? Hier zijn enkele handige tips voor. 

Herhaal de stappen 

Jouw laptop is onmisbaar. Voor veel werkzaamheden heb je jouw laptop nodig, waardoor je het niet kan permitteren om een accu te hebben die slechts enkele uren mee gaat of zelfs nog korter. Het is daarom van belang dat je de levensduur vanaf het begin optimaliseert. Zorg er daarom voor dat wanneer je jouw laptop aanschaft, je de batterij volledig oplaadt voordat je hem in gebruik neemt. Daarna gebruik je de volledige batterij, zodat de laptop zichzelf af kan sluiten. Wanneer dit gebeurt, gebruik je de laptop minimaal twee uur niet, zodat de accu afkoelt. Dit proces moet je meerdere keren herhalen voor het beste resultaat.

Optimalisatie van de accu ook mogelijk 

Als je jouw laptop al langer in je bezit hebt, kun je ook enkele zaken toepassen om de accu te optimaliseren. Als eerste moet je het apparaat alleen op een harde ondergrond gebruiken. Denk hierbij aan een tafel of een bureau en leg er geen kussen of iets dergelijks onder. Zo kan de laptop te allen tijde goed gekoeld worden. Daarnaast is het noodzakelijk om de accu niet volledig leeg te maken of volledig op te laden. Wanneer de laptop bijna leeg is, is het noodzakelijk om deze af te laten koelen voordat je hem oplaadt. Alleen dan blijft de kwaliteit behouden. Te vaak oververhit raken zorgt er namelijk voor dat de accu steeds sneller leeg is. 

Batterij en accu

Nieuwe batterij biedt nieuwe mogelijkheden

De batterij van jouw telefoon werkt in feite hetzelfde. Zodra je een nieuwe telefoon hebt gekocht, staat er in de handleiding vaak hoe je de telefoon op moet laden voor gebruik. Vroeger was het noodzakelijk dat de telefoon volledig opgeladen werd voordat deze geïnstalleerd werd. Tegenwoordig beginnen steeds meer mensen met het gebruik voordat de handleiding geraadpleegd is. Gelukkig zijn de huidige smartphones uitgerust met een lithium-ion batterij, waardoor je niet meer hoeft te wachten met het gebruiken van jouw nieuwe aankoop. 

Laat jouw telefoon altijd afkoelen 

Maar hoe moeten we er vandaag de dag dan voor zorgen dat de levensduur van de batterij verlengd wordt? Alsnog kun je een goede start geven aan jouw telefoon door het apparaat volledig op te laden voor gebruik. Dit kalibreren van de batterijindicator kan een eerste stap zijn naar een langere levensduur. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jouw telefoon volledig afgekoeld is voordat deze opgeladen is. Laat hem daarom ook niet achter in een warme ruimte en laadt de telefoon nooit helemaal op. Op deze manier kun je veel langer plezier hebben van jouw