Belangrijke aandachtspunten bij een website laten maken december 15, 2019 november 13, 2020 Barry
website

Een website laten designen is een belangrijke en tegelijkertijd ook cruciale stap voor elk bedrijf. Tegenwoordig is het dan ook helemaal niet meer mogelijk om als onderneming door het leven te gaan zonder dat je over een eigen website beschikt. Veel mensen denken in eerste instantie dat social media een eigen bedrijfswebsite volledig kan vervangen, maar niets is minder waar. Wil jij ook een website laten maken, maar is het voor jou niet geheel duidelijk waar je nu precies allemaal rekening mee dient te houden? Je ontdekt er alles over op deze pagina! 

programming website

Let op de uitstraling van je website 

Een website is het uithangbord van een bedrijf op het internet. Dit zorgt ervoor dat deze er natuurlijk altijd aantrekkelijk en professioneel dient uit te zien. Het is bovendien bij een website laten maken ook altijd een goed idee om even te kijken naar de reeds gerealiseerde huisstijl. Door dit te doen ontstaat er namelijk een soort van uniformiteit die niet alleen jouw partners, maar ook je (potentiële) klanten zullen herkennen en waarderen. 

Maak je website zo toegankelijk mogelijk 

Niemand zit te wachten op honderd en één verschillende menu’s waar men zich door dient te wurmen, integendeel. Voor bezoekers van je website schrikt een complexe menustructuur al snel af en ook Google is er alles behalve fan van. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om je menustructuur zo eenvoudig mogelijk te houden. Zorg er bovendien voor dat de weg tussen de vraag van de klant en het antwoord waar men naar op zoek is zo kort mogelijk kan worden gehouden. Alleen op deze manier voorkom je dat potentiële klanten er uiteindelijk alsnog voor kiezen om af te haken en de concurrentie op gaan zoeken. 

Een website laten maken doe je voor alle platformen 

In het verleden moest er bij een website laten maken vooral rekening worden gehouden met de verschillende browsers die op een computer stonden geïnstalleerd. Tegenwoordig is daar echter nog een extra aandachtspunt bijgekomen. Wat namelijk te denken van het aantal verschillende systemen of platformen waar gebruik van wordt gemaakt? Mensen surfen tegenwoordig dan ook niet alleen meer met hun laptop of computer op het internet, maar ook met bijvoorbeeld hun smartphone en tablet. Sterker nog, deze laatste doelgroep is de voorbije jaren significant toegenomen. Bij een website laten maken moet je dan ook zeker en vast altijd controleren of deze voldoet aan de eisen van mobiele gebruikers. Alleen op deze manier voorkom je ook een afstraffing van Google.

Hou rekening met de veiligheid van je website!

Een website laten maken doe je ook niet zonder speciale aandacht te besteden aan de veiligheid. Steeds meer bedrijven kiezen er tegenwoordig bijvoorbeeld voor om gebruik te maken van het WordPress CMS. Daar is helemaal niets mis mee, zolang deze maar up 2 date wordt gehouden. Een verouderde versie kan immers al snel beveiligingslekken bevatten die een uitnodiging vormen voor hackers. Dit doet overigens geen afbreuk aan het feit dat een website laten maken op het WordPress content management systeem in de praktijk zeker en vast enkele interessante voordelen met zich meebrengt!